Friday, January 01, 2010

Suurmies on poistunut joukostamme

Agentti Seljes raportoi kesken kiireisen ja salaisen tehtävän.

"Joudumme keskeyttämään hetkellisesti tärkeät tutkimuksemme Kemin Kuukan saaressa ja jättämään lopputulosten käsittelyn Yli-Iiläisen tukihenkilön, Brevlovin, käsiin.

Nord Thule seuran kommunikointikanavia pitkin saapui uutinen, joka pysäytti kotimaisen tutkimuksen kokonaan.

Suomen rajatiedon todellinen suurvaikuttaja Tapani Kuningas on poistunut joukostamme. Tämä suomalaista ufotutkimusta jo 1960-luvulta alkaen tukenut ja ohjannut suurvaikuttaja on siirtynyt muille tasoille.

Ensimmäiset omat kontaktini Kuninkaan toimintaan sain 70-luvun alkupuolella hänen kirjoituksiensa kautta. Ufoja suomen taivaalla, Ufojen jäljillä, Operaatio Ufo, Ufoja ja Humanoideja teokset loivat erinomaisen pohjan, jolta tuonaikainen ufotutkimus ja rajatiedon työ saattoi ponnistaa kohti uusia kirkkauksia.

Vaikka myöhemmin olemme havainneet, että ufohavaintoja ja tutkimuksia oli tehty jo paljon aikaisemmin, ei Kuninkaan työn arvoa vähennä olleenkaan se seikka, että suuri yleisö sai tietää heiltä salatuista asioista vasta tuolloin ensimmäisiä kertoja. Noiden 1970-lukujen aikana julkaistut kirjat, lehti Ufoaika, (joka muuttui myöhemmin Ultra-lehdeksi) monet ufoseminaarit ja Suomen merkittävin ufoaalto Pudasjärvellä nousivat valtakunnan rajojen ulkopuolellekin uutisoiduiksi tapahtumiksi. Pohja oli luotu.

Sen pohjan turvin selviydyttiin selkeästä tukahduttamis- ja lopettamisyrityksestä 80-luvun alkupuolella. Tätä selviytymistä pitivät yllä melkeinpä pelkästään Ultra-lehti ja Suomen Ufotutkijoiden sitkeä tutkimusryhmä. Yhdessä Tapani Koivulan julkaiseman Ufojen Kosminen viesti -teoksen kanssa ufotutkimus kuitenkin nousi, merkillisten merkkien saattelemana (lue: Af Grannin kosminen viesti), uuteen kukoistukseen, joista suurimpana saavuituksena on ollut Suuri Ufokeskustelu MTV3-kanavalla. Ufotutkimus toipui, ilmestyipä 100 Ufoa Suomessa kirjakin. Paljon tapahtui 90-luvun villeinä vuosina, kuten Kemin tapahtumat, Pudasjärven salatut vuodet ja Itärajalla tapahtuneet lukuisat (SENSUROITU*). Ufotutkijoiden joukkoon nämä tapahtumat aiheuttivat hajanaisuutta, joita onnistuttiin paikkaamaan vasta viimeisinä aikoina.

Tästä voimme kiittää Tapani Kuninkaan tinkimätöntä työtä, omistautumista ja ystävällisyyttä.
Rajatieto on menettänyt suuren ystävän. Toivottavasti olemme valmiita jatkamaan meille viitoitettua tietä jatkossakin hyvällä menestyksellä."

Lisää Tapani Kuninkaan vaiheista voinee lukea Suomen Ufotutkijoiden foorumilta ja varmasti myös tulevista Ultra-lehden numeroista.


= Agentti Seljes
* jutusta on ylläpidon toimesta poistettu todistamatonta ja arkaluontoista materiaalia, jonka esilletulo tällä hetkellä ei ole sopivaa.

1 comment:

Anonymous said...

Tämä taitaa olla ainoa kirjoitus, jonka olen Seljekseltä viitsinyt lukea loppuun asti. Ei se mitä mies tekee elämäntyökseen vaan se miten sen ajan käyttää. Kuningas oli aina asiallinen sälli, joten otan hatun päästä hänen muistolleen. Seljes varmaan tekee saman, muttei mistään järjellisestä syystä, sen verran pimeää heppu se on.